Zorgcentrum Looiwinkel

Een verpleeghuis kiezen

Je bent nooit te vroeg als het gaat om je oriënteren op verpleging buitenshuis. Je kunt wel te laat zijn omdat er iets met je naaste met dementie gebeurt waardoor opname direct nodig is.

Door dementie wordt iemand steeds afhankelijker van mantelzorgers en professionele zorg. Zelf beslissingen nemen gaat steeds minder goed. Het korte termijngeheugen gaat achteruit. En er komt mogelijk een moment dat er gevaarlijke situaties ontstaan. Vergeten om het gas uit te zetten of de deur te sluiten. Dat moment wil je natuurlijk voor zijn.

De eerste belangrijke keuze is die tussen grootschalige zorg, zoals die in een verpleeghuis wordt geboden, of een kleinschalige zorgvoorziening zoals Looiwinkel waar maximaal 22 bewoners verblijven. Bij kleinschalige zorg krijgt een groepje bewoners zorg enondersteuning van een vast team van medewerkers. De vragen en gewoonten van de bewoners zijn bepalend voor de aanpak van het zorgteam.

Een kleinschalige woonvoorziening zoals Looiwinkel heeft een gemeenschappelijke woonruimte die huiselijk is ingericht. Het huishouden verloopt er zo veel mogelijk als thuis. Medewerkers en bewoners doen samen boodschappen en zorgen samen voor de maaltijden en een gedekte tafel. Iedere bewoner heeft een eigen slaapkamer waar de eigen meubels kunnen staan. Ook mag iedereen zelf bepalen hoe laat hij of zij wil opstaan en gaan slapen. Iets wat in een grootschalig verpleeghuis vaak niet het geval is.

Wil je niet van ons horen waarom Looiwinkel een goede keus is? Op Zorgkaart Nederland kun je de beoordelingen lezen over verschillende verpleeghuizen en zorgvoorzieningen.

Ben je – voor jezelf of een naaste - geïnteresseerd in een van de 22 kamers voor mensen met dementie? Wil je graag meer informatie? Neem dan contact op met Roger Bekkers of Ruurd van der Goot via telefoonnummer 046 - 202 00 03. Je krijgt altijd een uitgebreide rondleiding.