Zorgcentrum Looiwinkel

Persoonlijk en kleinschalig

“Een oude boom verplaats je niet.” Iedereen wil zo lang mogelijk thuis blijven wonen. En jij gunt je ouder(s) hun eigen vertrouwde plek. Maar dementie kan ervoor zorgen dat thuis wonen niet langer verantwoord is, hoe vaak je ook op bezoek gaat en hoe veel thuiszorg je ook inschakelt.

Het is een hele stap om de zorg voor je ouder(s) uit handen te geven. Dan is het ontzettend belangrijk dat jij het vertrouwen en de overtuiging hebt dat, wat er ook gebeurt, je ouder(s) en jij als familie gezien en gehoord worden. Dat je zeker weet dat je ouder(s) professionele zorg krijgen vanuit grote menselijke betrokkenheid. Bij Looiwinkel garanderen we die betrokkenheid.

Dementie is een complex en progressief ziektebeeld. Bij elke persoon ontwikkelt de ziekte zich anders. Goede dementiezorg kan daarom alleen maar persoonlijke zorg zijn. Individueel. Eén op één. Voor goede dementiezorg is tijd, aandacht en ruimte nodig die niet ieder verpleeghuis altijd kan bieden. Looiwinkel heeft die aandacht, tijd en ruimte wel. Met maximaal 22 bewoners en 17 fte, waarvan het overgrote deel uit ‘handen aan het bed’ bestaat, komt niemand aandacht te kort.

Daarbij krijgen je ouders alle ruimte om zichzelf te zijn. Dementiezorg volgens Looiwinkel respecteert de autonomie en privacy van de bewoners en geeft maximale vrijheid binnen een veilige, beschermde omgeving. Het welzijn van jouw ouder(s) is onze drijfveer. Elke dag weer. Uitgangspunt is een familie te laten ontstaan, waar medewerkers, familie en vrienden samen zorgen voor een zo aangenaam mogelijk verblijf. Dat dit lukt, blijkt ook uit de reacties die we krijgen van familieleden.

De schoonvader van mevrouw Hermans verhuisde in september naar Looiwinkel. “Het is niet leuk als je een dierbaar familielid achter moet laten in een zorginstelling. Maar wat is mijn schoonvader in een warm nest terecht gekomen. Er wordt meegedacht als we ergens tegenaan lopen en er komt altijd een oplossing waar we ons in kunnen vinden. Alles is bespreekbaar. Eigenlijk is mijn schoonvader in een nieuw gezin terecht gekomen. Een gezin dat hem helpt bij de dingen die hij nu moeilijk vindt. Maar ook een gezin dat verder kijkt dan dat. Dat oprechte interesse toont in mijn schoonvader en meedenkt om zijn tijd daar zo prettig mogelijk te laten verlopen. Als het dan toch moet, ben ik blij dat er zo’n mooie plek als Looiwinkel bestaat. Zorg zoals zorg bedoeld is.”